forside

Energiruder

Niels Juel Pedersens energirude er en termorude, hvor det ene af glassene er et energiglas, belagt med en tynd hinde af metaloxid, som reflekterer stuevarmen. Energiruden nedsætter energiforbruget, giver bedre rumkomfort og et bedre indemiljø.

I energiruden er hulrummet fyldt ud med gasarterne argon eller krypton. Det giver den optimale isoleringseffekt. Sammenlignet med almindelige termoruder reducerer energiruder varmetabet til under det halve. Solens stråler passerer næsten uhindret ind, mens belægningen sørger for at reflektere varmestrålingen fra stuen, så varmen bliver inde i rummet og varmer ruden op. Den varme rude gør, at der ikke opleves kuldenedfald og kuldestråling fra ruden.

Trods den gode isolering om vinteren er energiruder ikke 'varmere' end almindelige termoruder om sommeren.

3-lags energiruder isolerer bedre, specielt når det er koldt og blæsende, da det ekstra lag glas giver en mere stabil u-værdi. Derfor er 3-lags energiruder et godt valg til det danske klima.

Niels Juel Pedersen producerer energiruder med lamineret energiglas og solafskærmning, og opfylder dermed flere behov i en rude:

• Personsikring (F1) f.eks. ved døre, facader
• Solafskærmning
• Energiglas

Energiruder klassificeres jf. energistyrelsens energimærkningsordning, som opdeler ruderne med energimærkning A, B, C. Rudens energimærkning angiver rudens energitilskud i kWh/m2 fra solenergien hvor A er den bedste klassificering.
Se glasindustriens "Kort og godt om termoruder" her.

 

Medlem af Glasindustrien - din garanti for godt håndværk

Vi er medlem af GS - Glasindustrien - og er dermed tilsluttet GS garantiordningen.
Det betyder, at der løbende er kvalitetskontrol af vores termorudeproduktion. Kvalitetskontrollen foretages af Dansk Teknologisk Institut under normen EN1279-5.
GS garantiordningen yder 5 års garanti.

 

Termoruder

 
Synergi Web og Reklame